Esteu aquí

La ciutat disposa de set desfibril·ladors automàtics a la via pública en l'exterior de diferents equipaments

06/05/2019 - Sanitat

Sant Joan Despí compta amb set desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a la via pública instal·lats a l'exterior de diferents equipaments de la ciutat. Aquests desfibril·ladors permeten una ràpida resposta en cas que una persona pateixi una aturada cardíaca.

Els desfibril·ladors externs automàtics en la via pública estan instal·lats de manera fixa en les façanes dels següents equipaments:

· Centre Cívic les Planes
· Centre Cultural Miquel Martí i Pol
· Centre Cultural Mercè Rodoreda
· Centre Cívic Sant Pancraç
· Ajuntament
· Centre Cívic Antoni Gaudí
· Centre Cívic Torreblanca

En el moment d'activar-se, el desfibril·lador realitza automàticament una trucada al servei d'emergències 112 i a la Policia Local i geolocalitza l'aparell, donant la ubicació exacta del lloc on es troba la víctima. En cas d'aturada cardíaca, l'ús dels desfibril·ladors permet restablir el ritme normal del cor de manera més eficaç i ràpida.

Properament, l'Ajuntament de Sant Joan Despí farà formació adreçada a les entitats i a la ciutadania en general sobre l'ús dels desfibril·ladors.

Aquests desfibril·ladors instal·lats en la via pública complementen la xarxa de DEA que ja està desplegada en l'interior d'equipaments municipals (als dos centre d'atenció primària, a l'institut Ferrer i Guàrdia, a l'Ajuntament, a Tennis Despí, a les piscines Fontsanta, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, als poliesportius Gimeno, Calvet, Ugalde i del Mig, i als camps de futbol del Barri Centre i de les Planes).

En aquest mapa podeu veure la distribució de desfibril·ladors en interior i en exterior d'equipaments a Sant Joan Despí: