Esteu aquí

Un 71% del veïnat de Bon Viatge, a favor de reformar el carrer

Se hizo una consulta puerta a puerta en el vecindario de la calle

El 71% de les persones que han participat en la consulta sobre la reforma del carrer del Bon Viatge donen suport a una remodelació integral d’aquest carrer, ja sigui trasformant-lo en un espai exclusiu per a vianants (37%) o amb prioritat per als vianants (34%). La tercera opció plantejada al procés participatiu –mantenir la situació actual– ha estat escollida per un 29% dels veïns i veïnes.

Després d’una primera sessió informativa general realitzada el dia 15 de març al teatre Mercè Rodoreda i que va comptar amb escassa participació, a final del mes de maig es va realitzat una consulta porta a porta entre els veïns i veïnes del carrer en la qual ha participat un 55,5% del total de llars d’aquesta via (han donat la seva opinió persones residents a 141 habitatges d’un total de 254, el que respresenta que han votat 257 persones, d’un total de 703 veïns i veïnes majors de 16 anys).

De les opinions expressades pels veïns i veïnes a la consulta, molts dels comentaris defensen que el carrer té molts usos, sent els vianants els que surten perjudicats. Per això algunes persones comparteixen la necessitat de transformar la via cap a un model més cívic, que impliqui menys sorolls, menys contaminació i més tranquil·litat; també consideren que caldria millorar el sistema de recollida d’escombraries i reduir les molèsties que impliquen les zones de càrregues i descàrregues.

Ara, un cop l’Ajuntament copsi l’opinió del sector comercial del carrer, es prendrà la decisió definitiva.